System för HACCP, VACCP och TACCP

Baserad på Codex Alimentarius och anpassad efter BRC Food, ISO 22 000 och FSSC 22000

   Se Video Intro

För Dig som är ledare för eller deltagare i HACCP, VACCP och TACCP grupper eller bara vill lära dig mer om ämnet. Motsvarar en 2-dagars kurs i ämnet.

Du får ökad förståelsen för de hälsofaror som förekommer i livsmedelskedjan och de verktyg vi har för att förebygga farorna.
Du lär dig att göra en faroanalys och riskbedömning baserat på Codex Alimentarius senaste utgåva om HACCP, samt varianter baserade på BRC, ISO 22 000 och FSSC 22 000 och du får användbara mallar som du kan jobba med.

Kursmaterial:

Video, Åhörarkopior, Övningsuppgifter och Kunskapsprov

Ur innehållet för System för HACCP, VACCP och TACCP:

 • Inledning
 • Varför bry sig?
 • Hälsofaror (Mikrobiologiska, Kemiska, Allergener, Fysiska, Hot, Sabotage och Förfalskning)
 • Film Bakterier och Handtvätt
 • Faroanalys
 • Riskbedömning
 • Urval av Kritiska styrpunkter och styrbara grundförutsättningar
 • Gränsvärden, övervakning
 • Verifiering och Validering
 • Dokumentation och Korrigerande åtgärder.
 • System för VACCP och TACCP
 • Avslutning

Ingår avslutande kunskapsprov.

Kursen motsvarar en två-dagars kurs och är uppdelad i fyra avsnitt

Du har personligen tillgång till kursen under 6 månader och Du kan se den så många gånger Du vill och Du väljer själv om Du vill se den på PC, telefon eller läsplatta.

Ett tips kan vara att utbilda flera stycken samtidigt vid företaget. Köp utbildningsplatser för flera stycken (t.ex. för en HCCP-grupp) och titta sedan gemensamt på kursen i ett konferensrum med storbilds-TV eller projektor och lös provet tillsammans eller enskilt.

Önskar Du inte betala via kreditkort utan önskar vanlig faktura hör då av Dig via Epost (klicka här), så kan Du komma igång direkt ändå.

Vid samtidigt köp av en kurs för flera elever, så får du gärna rabatt och vanlig faktura. Hör då av Dig via Epost (klicka här). Varje elev får i så fall en egen rabattkupong för personlig registrering och "gratis" inloggning.

Pris är exkl. moms med följande rabatter:

2 pers. 10% rabatt
5 pers. 25% rabatt
10 pers. 35% rabatt
25 pers. 50% rabatt


Jag tycker att denna utbildning är riktigt bra! Jag kommer att rekommendera denna utbildning till mina kollegor! Utbildningen borde även finnas tillgänglig på engelska för att vidga träffyta för utrikesfödda. Tack För en riktigt bra utbildning.
- Tomas Johansson, Vidinge Grönt AB

" Jag är ny i branschen, men har gått en utländsk kurs tidigare, men denna kurs var heltäckande och det är flera delar som jag kommer ta med mig och använda för att uppdatera vårt HACCP arbete"

- Håkan Kling, Findus

"Jag tycker detta var en bra och heltäckande utbildning. Trots att jag jobbat med frågorna tidigare fick jag flera nya vinklar att se på olika saker. Det är inte alltid så självklart."

- Jonas J.

" Bra genomgång med exempel som är lätta att förstå för utbildningen"

- Mattias F,

Video - Introduktion

För att se videon, använd webbläsare som Chrome, Firefox eller Edge. Gamla versioner av Internet Explorer fungerar tyvärr inte.


Din Lärare


Jan Klingspor
Jan Klingspor

Jan Klingspor var nominerad till Livsmedelspriset 2020.

Jan Klingspor är civilingenjör, utexaminerad från kemilinjen, Chalmers 1975 och har mångårig erfarenhet som kvalitets- och miljöchef, inom framförallt livsmedelsbranschen, förpackningsindustrin och tillverkning av maskiner till livsmedelsindustrin. Jan har också ingått i flera ledningsgrupper.

Jan är utbildad kvalitets- och miljörevisor och har genomfört certifieringsrevisioner för ISO 9001 och 14 001 sedan 1998 och har även sedan 2005 för utfört revisioner enligt BRC Food, BRC Packaging samt FSSC/ISO 22 000 för livsmedel och förpackningar.

Åren 2012-18 arbetade Jan som underkonsult till SAI Global Scandinavia för certifieringsrevisioner enligt BRC Food, BRC Packaging och FSSC/ISO 22 000. Sedan 2016 är Jan Certification Officer på ControlCert Scandinavia.

Jan är även en uppskattad kursledare och håller utbildningar i Livsmedelssäkerhet och Lednigssystem, t.ex. BRC Food, BRC Packaging, BRC Storage & Distribution, HACCP, FSSC 22 000, ISO 22000, Hot, Sabotage och Förfalskning mm.

JSK Data, Miljö och Kvalitet startades 1998 och ägs av Jan Klingspor.


Vanliga Frågor (FAQ)


När börjar och slutar kursen?
Det är en självstudiekurs helt online - du bestämmer när du börjar och när du är klar och du kan gå tillbaka och se om vilka avsnitt du vill under tiden Du har tillgång till kursen. Den här kursen har Du tillgång till under 6 månader.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Den här kursen har Du tillgång till under 6 månader. Efter anmälan har du personligen obegränsad tillgång till kursen under 6 månader - på alla enheter du äger och så länge som kursen finns kvar.
Vad händer om jag är missnöjd med kursen?
Vi vill inte att Du är missnöjd ! Om du inte är nöjd med ditt köp, kontakta oss inom 30 dagar, så vi ger dig en fullständig återbetalning.

Kultur för livsmedelssäkerhet

För att upprätthålla en kultur för livsmedelssäkerhet i företaget krävs regelbunden utbildning och uppfräschning. Förstår inte personalen varför vissa rutiner finns, så är det lätt att ta ogenomtänkta genvägar med stora risker. Hör av dig redan i dag för en offert.

Börja nu!