Nyheter i ISO 22000:2018

Allt Du behöver veta för att klara de nya kraven i standarden!

   Se Video Intro

"Tack för ett mycket matnyttigt nyhetsbrev och en kanonbra utbildning. Jag blir så glad när jag hör vad de trycker på i den nya ISO 22000- 2018 och hur man måste jobba, det är precis så som jag vill jobba. Nu får jag en jättebra drivkraft."

- Ingrid

OBS priset ovan är exkl. moms.

Jag går igenom den nya utgåvan 2018 med fokus på nyheterna jämfört med 2005 års utgåva.

Ingående material:

  • Videopresentationer Del 1 -3
  • Åhörarkopior
  • Egen svensk Checklista ISO 22 000:2018 (rubriker)
  • Övningsuppgifter

Under kursen utgår jag ifrån min egen svenska översättning av standarden, men tyvärr får jag inte kopiera själva standarden, utan den kan Du nu köpa som PDF på svenska och engelska via följande länk till SIS

FSSC 22 000 har beslutat att komma med en nya utgåva Version 5, som förutom att den baseras på nya ISO 22000:2018 även innefattar kraven i GFSI 7.2.
Följande tidsschema gäller för denna process:

  • Planerad publicering FSSC Version 5 i maj 2019
  • Alla revisioner från 1 januari 2020 skall ske mot nya version 5
  • baseras på nya ISO 22000:2018
  • Tilläggskrav för att leva upp till GFSI-krav och egna FSSC krav

FSSC planerar att publicera de nya kraven i slutet på maj och jag går själv utbildning i början på juni och därefter kommer jag så fort jag hinner att komplettera den här utbildningen med de nya kraven.

Kompletteringen blir gratis för de som redan har köpt kursen.


Ett tips kan vara att utbilda flera stycken samtidigt vid företaget. Köp utbildningsplatser för flera stycken (t,ex för HACCP-gruppen) och titta sedan gemensamt på kursen i ett konferensrum med storbilds-TV eller projektor och lös övningsuppgifterna tillsammans. Varje avsnitt är max en halvtimma långt, så det är lätt att dela upp över flera dagar om man vill.

Önskar Du inte betala via kreditkort utan önskar vanlig faktura hör då av Dig via Epost.

Vid samtidigt köp av en kurs för flera elever, så får du gärna rabatt och vanlig faktura.
Hör då av Dig via Epost för offert.

Varje elev får i så fall en egen rabattkupong för personlig registrering och "gratis" inloggning.

Pris en person är 3 000 kr exkl. moms med följande rabatter för personer från samma företag:

5 pers. 20% rabatt
10 pers. 30% rabatt
30 pers. 50% rabatt

Din Lärare


Jan Klingspor
Jan Klingspor

Jan Klingspor var nominerad till Livsmedelspriset 2020.

Jan Klingspor är civilingenjör, utexaminerad från kemilinjen, Chalmers 1975 och har mångårig erfarenhet som kvalitets- och miljöchef, inom framförallt livsmedelsbranschen, förpackningsindustrin och tillverkning av maskiner till livsmedelsindustrin. Jan har också ingått i flera ledningsgrupper.

Jan är utbildad kvalitets- och miljörevisor och har genomfört certifieringsrevisioner för ISO 9001 och 14 001 sedan 1998 och har även sedan 2005 för utfört revisioner enligt BRC Food, BRC Packaging samt FSSC/ISO 22 000 för livsmedel och förpackningar.

Åren 2012-18 arbetade Jan som underkonsult till SAI Global Scandinavia för certifieringsrevisioner enligt BRC Food, BRC Packaging och FSSC/ISO 22 000. Sedan 2016 är Jan Certification Officer på ControlCert Scandinavia.

Jan är även en uppskattad kursledare och håller utbildningar i Livsmedelssäkerhet och Lednigssystem, t.ex. BRC Food, BRC Packaging, BRC Storage & Distribution, HACCP, FSSC 22 000, ISO 22000, Hot, Sabotage och Förfalskning mm.

JSK Data, Miljö och Kvalitet startades 1998 och ägs av Jan Klingspor.


Vanliga Frågor (FAQ)


När börjar och slutar kursen?
Kursen börjar nu och slutar aldrig! Det är en självstudiekurs helt online - du bestämmer när du börjar och när du är klar.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Hur låter det med tillgång på livstid ? Efter anmälan har du personligen obegränsad tillgång till kursen så länge du vill - på alla enheter du äger och så länge som kursen finns kvar.
Vad händer om jag är missnöjd med kursen?
Vi vill inte att Du är missnöjd ! Om du inte är nöjd med ditt köp, kontakta oss inom 30 dagar, så vi ger dig en fullständig återbetalning.

(Pris nedan är inkl. moms)

Börja nu!